Thomas Alva Edison (Tomıs Alva Edisın) kimdir

Thomas Alva Edison (Tomıs Alva Edisın) kimdir
Thomas Alva Edison (Tomıs Alva Edisın) kimdir, arkadaşlarınıza anlatınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Thomas Alva Edison (Tomıs Alva Edisın) kimdir, arkadaşlarınıza anlatınız

Ödev cevabı kısaca : Thomas Alva Edison, 19. yüzyılın en önemli icracı ve mucitlerinden biridir. Elektrik ampulü ve fonograf gibi önemli buluşlarıyla tanınır. 11 Şubat 1847'de Ohio, ABD'de doğdu. Genç yaşlarda öğrenme güçlüğü çeken Edison, babasının kütüphanesinden kendisi öğrenmeye başladı ve kendi laboratuvarını kurarak deneyler yapmaya başladı. 1879'da elektrikle çalışan ilk pratik ampulu icat etti. Edison, 1093 patent sahibi olup, 20. yüzyılın başlarında endüstriyel araştırma laboratuvarlarının öncüsü oldu. Başta elektrik olmak üzere birçok alanda yenilikler yaptı ve bugün modern yaşamın temelini oluşturan pek çok cihazın mucidi olarak kabul edilir.

Thomas Alva Edison, Amerikalı bir mucit ve işadamıdır. 1847 yılında Ohio, Milan’da doğdu ve 1931 yılında New Jersey, West Orange’da vefat etti. Edison, birçok alanda önemli icatlar yapmıştır:

  • Fonograf: Ses kaydını mümkün kılan fonografu icat etti.
  • Elektrik Ampulü: Pratik elektrik ampulünü geliştirdi.
  • Hareketli Görüntü Kamera: İlk hareketli görüntü kamerasını tasarladı.
  • Organize Bilim ve Takım Çalışması: İcat sürecine bilimsel prensipleri ve takım çalışmasını uygulayan ilk mucitlerden biriydi. İlk endüstriyel araştırma laboratuvarını kurdu.

Edison, Amerikan Midwest’de büyüdü. Kariyerinin başlarında telgraf operatörü olarak çalıştı ve bu deneyim onun ilk icatlarını ilham verdi. 1876’da New Jersey, Menlo Park’ta ilk laboratuvarını kurdu ve birçok önemli icadı bu dönemde geliştirdi. Ayrıca Florida, Fort Myers’ta Henry Ford ve Harvey S. Firestone ile botanik laboratuvarı ve New Jersey, West Orange’da dünyanın ilk film stüdyosu olan Black Maria’yı kurdu.

Edison, 1.093 ABD patentine sahiptir ve Amerikan tarihinde en üretken mucit olarak kabul edilir. İki kez evlenmiş ve altı çocuk sahibi olmuştur. 1931 yılında diyabet komplikasyonları nedeniyle vefat etti. Onun icatları, modern endüstriyel dünyaya yaygın bir etki yapmıştır.

1
1
1
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.