Ticaret örgütünün yaptığı sınıflandırmaya göre hizmet sektörü bölümleri

Ticaret örgütünün yaptığı sınıflandırmaya göre hizmet sektörü bölümleri
Ticaret örgütünün yaptığı sınıflandırmaya göre hizmet sektörü bölümleri kaça ayrılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünya geneline baktığımızda ekonomiye yön veren ülkelerin kalkınma düzeyinin yüksek olduğu tarım, sanayi ve hizmet sektöründe modern yöntemlerin kullanıldığı görülmektedir. Hizmet sektöründe kişi başına düşen gelir oranının tarım ve sanayi faaliyetlerinin önüne geçtiği ayrıca dikkati çekmektedir.

Ticaret Örgütünün yaptığı sınıflandırmaya göre hizmet sektörü 12 bölüme ayrılır:

1. Mesleki Hizmetler
2. Haberleşme
3. Dağıtım Hizmetleri
4. Eğitim Hizmetleri
5. Mali Hizmetler
6. Çevre Hizmetleri
7. Sağlıkla İlgili Sosyal Hizmet
8. Müteahhitlik ve İlgili Mühendislik Hizmetleri
9. Turizm ve Seyahat ile İlgili Hizmetler
10. Eğlence, Kültür ve Spor Hizmetleri
11. Ulaşım Hizmetleri
12. Diğer

Ülkemizde ulaşım sistemlerinin ortaya çıkması cumhuriyet tarihi ile başlamaktadır. Savaş sonrası yıllarda ekonomideki payın büyük bir kısmını tarım oluştururken iktisat kongrelerinde alınan kararlar doğrultusunda sanayi ve hizmet sektörü gelişmiştir. Hizmet sektörünün diğer sektörlere göre ön planda olmasında bilim ve teknolojideki yeniliklerin yanında ihtiyaçların farklılaşması da belirleyicidir. Nüfusun genç ve kalabalık olması aynı zamanda ülkemizi büyük bir pazar hâline getirmektedir. Eğitimden sağlığa, inşaat sektöründen turizme kadar yüzlerce alanda faaliyet göstermektedir.

21
101
21
50
50
21
50
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.