Tımar sistemindeki bozulmalar üretimi nasıl etkilemiştir

Tımar sistemindeki bozulmalar üretimi nasıl etkilemiştir
Tımar sistemindeki bozulmalar üretimi nasıl etkilemiştir, siz olsaydınız tımar sistemi yerine nasıl bir üretim ve yönetim politikası geliştirirdiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlıda yetersiz tarımsal üretim dolayısıyla çevre ülkelerden tarımsal ürün ithalatı arayışını gündeme getirdi. Bunun arayış, zaten yasaklanmış olan tarım ihracatının artışını beraberinde getirdi. Bu durum, hızlı bir enflasyon sürecine girmiş bulunan Osmanlı Devletinde tarımsal ürünlerin fiyatlarının artmasına neden olarak, devletin geleneksel yeniden dağıtım işlemini tehdit etmeye başladı. Bu gelişmeler sonucunda ülkede büyük bir enflasyon yaşanmaya başladı ve klasik Osmanlı sitemi hızlı bir çözülme sürecine girerek, değişime uğradı.

312
421
60
50
353
214
120
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum