Tiyatro deyince aklınıza hangi kavramlar gelmektedir

Tiyatro deyince aklınıza hangi kavramlar gelmektedir
Hoş sohbet insanların özellikleri nelerdir, tiyatro deyince aklınıza hangi kavramlar gelmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

1. Hoş sohbet insanların özellikleri nelerdir? Açıklayınız.

Hemen hemen herkesin çevresinde "hoşsohbet" diye nitelendirilebilecek insanlar vardır. Bu insanların temel özelliği sohbet etmeyi sevmeleridir. Sohbet etmeyi sevmelerinin yanı sıra sohbet ederken etrafındaki insanların da hoş vakit geçirmelerini sağlarlar. Hiç susmasın isteriz hoşsohbet insanlar çünkü anlattıkları şeyler hoşumuza gider. Anlattıkları şeyler herkesin bilebileceği ve anlatabileceği şeyler olsa dahi bu şeyleri hoşsohbet insanların ağzından dinlemek başka olur. Bu insanlar güzel muhabbet ederler ve çevrelerindeki insanların onları pür dikkat dinlemelerini sağlar.

2. Bir oyunun bir metne bağlı kalınarak oynanması mı yoksa doğaçlama oynanması mı zordur? Düşüncelerinizi belirtiniz.

Doğaçlama olması daha zordur. Örneğin, metne bağlı olursa ne diyeceğini bilirsin ama doğaçlama olursa yanlış bir şey diyebilirsin.

3. Tiyatro deyince aklınıza hangi kavramlar gelmektedir? Açıklayınız.

  • oyunculuk
  • canlı performans
  • eğlence
  • sunmak
  • seyirciler
  • sahne
  • kostüm
  • makyaj
  • drama

4. Geleneksel Türk tiyatrosuna hakim olan duygu hangisidir? Açıklayınız.

Kahramanlık

Kavuklu: Oyunun asıl komiğidir. Dobra ve pa­tavatsızdır. Yalan beyanla işi olmaz. Gördüğü her şeyi ağzına geldiği gibi kendi meşrebince söyler. Lafını söylerken Alicengiz oyunlarına ihtiyaç duymaz. Kaba biri olduğundan diğer oyuncu tipleri ile arasında tartışma ve hatta dövüş bile olur.

Pişekar: Herkesin huyuna göre konuşmasını, yüze gülmesini bilen, içten pazarlıklı, arabulucu, usulünce kavgaları yatıştıran, dargınları buluşturan, ölçülü, ağırbaşlı, her kalıba girebilen, işine gelince dilini tutmasını bilen, esnek bir kişiliğe sahiptir. Kavuklu ile aralarındaki kavga çoğu zaman Pişekar’ın yalan dolanlarının ortaya çıkmasından kaynaklanmaktadır.

5
2
3
2
4
4
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.