TOG Öğretmen Çocuğu Burs Başvurusu Başladı!

TOG Öğretmen Çocuğu Burs Başvurusu Başladı!
2016-2017 akademik yılı için TOG Öğretmen Çocuğu Bursu başvuruları 6 Eylül – 25 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır. Yeni sınıf ve ara sınıflar için tek bir form bulunmaktadır.

Başvuru Koşulları:

a)  Bu bursa; üniversitelerin Mimarlık, Mühendislik ve Tıp Fakültelerinde okuyan öğretmen çocukları başvuru yapabilir. 

b) TOG Öğretmen Çocukları Bursuna başvurmak için önceden gönüllü olma şartı aranmamaktadır.

c)  Başvuru yapmak için vakıf /devlet üniversitesi, 1.öğretim/2.öğretim ayrımı yoktur.

Başvuru Yöntemi ve Başvuruların Değerlendirilmesi:

1.  Başvurular web sitemiz üzerinden online başvuru sayfasından yapılır.

2.  Başvurular internet üzerinden yapıldıktan sonra sistem tarafından; öğrencinin aylık gelir ve gideri, kazandığı bölümün başarı sırası, engellilik durumu, ebeveynlerin hayatta olup olmadıkları, sosyal güvenceleri, iş durumları, gönüllülük durumu, TOG projelerinde aktif olma durumu, akademik başarı durumu, sosyal başarı durumu gibi kriterlere göre puanlanır.

3. Puanlamada belli bir sıralama dahilinde burs kontenjanı göz önünde bulundurularak adaylar mülakata davet edilir. Mülakatlar Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilir.

4. Başvuruları olumsuz sonuçlanan ve mülakata davet edilmeyen adayların e-posta adresine bilgilendirme mesajı gönderilecektir.

Burs Miktarı ve Bursiyerlik Süresi:

2016-2017 dönemi TOG Gençlik Bursu miktarı 220 TL olarak belirlenmiştir.

Bursiyerlere, sorumluluklarını yerine getirdiği öğrenim süresi boyunca Eylül – Haziran ayları arasında burs ödemeleri yapılır. Temmuz ve Ağustos aylarında ödeme yapılmamaktadır.

Bursiyer Sorumlulukları

1. Burs alan öğrenci Burs Komitesi tarafından hazırlanan “Burs Taahütnamesi”ni imzalamak ve sözleşmedeki hükümlere uymakla yükümlüdür. Sözleşme hükümlerine uymayan; başvuru, mülakat ya da burs aldığı süre boyunca yanlış beyanda bulunan bursiyerlerin bursu kesilir.

2. Burs alan öğrencilerin burslarının devam etmesi için haftada en az 4 saat TOG faaliyetlerine katılmaları gerekmektedir. Bursiyerlerin gönüllülük faaliyetlerini takip etmeleri kendi sorumluluklarıdır. Üniversitelerdeki TOG örgütlenmelerine buradan ulaşabilirsiniz. 

3. Bursiyerler katıldıkları gönüllü faaliyetlerini her dönem sonunda Gençlik Destek Departmanı’na raporlamakla yükümlüdür.

4. Bursiyerlerin her dönem sonunda akademik durumlarını gösteren güncel öğrenci belgelerini ve not çizelgelerini (transkript) Gençlik Destek Departmanı’na göndermeleri gerekmektedir.

* Bursiyerlerin, sorumluluklarını yerine getirmedikleri takdirde bursları kesilir. 

** Yüksek lisans öğrencilerine yönelik bir burs programımız bulunmamaktadır.

** İlköğretim ve lise öğrencilerine yönelik bir burs programımız bulunmamaktadır. 

Bu burs programına başvurabilmek için, önceden TOG gönüllüsü olma şartı aranmamaktadır. Başvurular sadece “online” olarak kabul edilmektedir. http://burs.tog.gen.tr/ adresinden başvuru yapabilirsiniz.  Başvurmadan önce lütfen ilgili bursun bölüm kriterlerine uyup uymadığınızdan emin olunuz. Başvuru sonuçları Ekim ayında web sitemiz üzerinden duyurulacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.