Tohum nedir, tohum ne demek, ne anlama gelir, tohum kelimesi TDK sözlük anlamı nedir

Tohum nedir, tohum ne demek, ne anlama gelir, tohum kelimesi TDK sözlük anlamı nedir
Tohum nedir, tohum ne demek, ne anlama gelir, tohum kelimesi TDK sözlük anlamı nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Tohum nedir, tohum ne demek, ne anlama gelir, tohum kelimesi TDK sözlük anlamı nedir?

Ödev cevabı kısaca : Tohum, bitkilerin üreme ve çoğalma organıdır. Bitkilerin üreme sürecinde önemli bir rol oynar. Tohum, bitkinin embriyo (gelişmekte olan yeni bitki), besin deposu ve çoğu zaman koruyucu bir kabuk içeren bir yapıdır.

Tohum, olgunlaşmış bir çiçeğin döllenmiş yumurtasından gelişir. Döllenmiş yumurta, embriyonun temelini oluştururken, tohumun içinde bulunan besin depoları, embriyonun ilk büyümesi için gerekli olan enerji ve besinleri sağlar. Tohum aynı zamanda bir bitkinin genetik bilgisini de içerir, bu nedenle yeni bir bitki oluşturmak için kullanılabilir.

Tohum TDK anlamı nedir

Farsça tuḫm

1. isim, bitki bilimi Bitkilerde döllenme sonunda yumurtacıktan oluşan ve yeni bir bitki oluşmasını sağlayan tane; ekecek. "Bir bez parçasına sardığı boru çiçeği tohumlarını toprağa serpti." - İhsan Oktay Anar

2. isim, mecaz Soy sop, döl, nesil, sülale. Tohumu kurudu.

3. isim, mecaz Ortaya bir sonuç çıkaran, bir sonucun oluşmasına sebep olan şey. "Ruhuna ve hafızasına serpilen bu tohumlar onda zamanla çiçeklerini açar ve meyvelerini verir." - Abdülhak Şinasi Hisar

4. isim, anatomi spermatozoit.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.