Tohumun çimlenmesi için neler gereklidir

Tohumun çimlenmesi için neler gereklidir
Tohumun çimlenmesi için neler gereklidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çimlenme, tohumların kabuğunu kırarak büyümesi ve bitkinin gelişmesi için gerekli bir aşamadır. Çimlenmenin meydana gelmesinde tohumun ebriyodan çıkarak bitki haline gelene kadar geçtiği aşamaları ifade etmektedir. Çimlenme işlemi, tohumun içinde bulunan embriyonun gelişme süreci olarak da ifade edilebilmektedir.

Çimlenme için;

  • Su (Nem)
  • Hava (Oksijen)
  • Uygun sıcaklık

gereklidir.

Çimlenme için gerekli şartlar nelerdir

Çimlenme işleminin gerçekleşmesi için bir takım şartlarının yerine getirilmesi gerekmektedir. Çimlenme olayının başlaması için en önemli kriterler, su, sıcaklık ve oksijen olarak ifade edilmektedir. Çimlenme gerçekleşirken tohumun içinde bulunan embriyo sürekli olarak büyümeye ve gelişmeye devam eder. Son olarak çimlenme tamamlandığında ise bitkinin kökü, yaprakları ve gövdesi oluşmuş olur.

0
1
2
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.