Toplum hayatında demokrasinin varlığı neden önemlidir

Toplum hayatında demokrasinin varlığı neden önemlidir
Toplum hayatında demokrasinin varlığı neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Demokrasi kültürü, demokrasiye katılımın yüksek olmasıdır, halkın demokrasiyi destekleyip, yüksek katılım oranı olmasıdır. Ülkemizde demokrasi kültürü vardır çünkü katılım oranları oldukça yüksektir. Bir grupta bir karar alınırken, herkesin fikrinin sorulması ve hepsine eşit değer verilmesi de bir demokrasi kültürüdür.

Kısaca milli egemenliğin halka ait olması için, insanların özgür olmaları için yani düşüncelerini rahatça ifade edebilmeleri için, toplumdaki herkesin eşit haklara sahip olması için, seçme ve seçilme hakkının kullanılabilmesi için, çoğunluğun düşüncelerinin yönetime yansırken azınlığın haklarının koruması için, hukukun üstünlüğünün benimsenip, kanun önünde herkesin eşit olduğunu belirtmek için ve haklarımızın anayasamızla güvence altına alındığını anlatmak için toplum hayatında demokrasinin varlığı önemlidir.

13
133
13
61
133
15
133
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.