Toplum hayatında önemli yer tutan marşlarımız sizce hangi duygularla yazılmıştır

Toplum hayatında önemli yer tutan marşlarımız sizce hangi duygularla yazılmıştır
Toplum hayatında önemli yer tutan marşlarımız sizce hangi duygularla yazılmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Vatan sevgisi, vatan aşkı, vatanseverlik duygularıyla yazılmıştır. 

Şüphesiz her ülkenin kendine özgü birçok marşı vardır. Türkiye’nin de başta milli marşımız İstiklal Marşı olmak üzere birçok marşımız var. Ülkemizde bilinen onlarca marş olmasına rağmen bazı marşlar toplum hayatından önemli bir yere sahiptir. Bu marşlar vatani duygularımıza kabartmakta ve ecdadımızdan övünmemize vesile olmaktadır.

Çünkü marşlarımızda şanlı tarihimizin destanları anlatılmaktadır. Diğer bir deyişle marşlarımız, tarihin en gerçek kaynaklarıdır. İstiklal Marşı, 10. Yıl Marşı, İzmir Marşı, Ankara Marşı, Sakarya Marşı, Dumlupınar Marşı, Çanakkale Marşı ilk akla gelenler. Gelelim toplum hayatında önemli yer tutan marşlarımıza.

Kaynak:Eğitim Sistem

65
372
43
24
12
1
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.