Toplumdaki kötülüklerin sebepleri nelerdir

Toplumdaki kötülüklerin sebepleri nelerdir
Toplumdaki kötülüklerin sebepleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplumdaki kötülükler İslam ahlakının tam olarak yerleşememesinden kaynaklanmaktadır. İslam’ı tam ve doğru yaşayan bir millet olduğumuz zaman kötülük kalmayacaktır.

Öncelikle kötülüğün çok olmasının gerçek sebebi kesinlikle eğitim eksikliğidir. Eğitimsiz ve cahil insanlar toplumsal meselelerini medeni bir şekilde çözmeyi başaramayıp şiddete başvurmakta yada karşı taraf için kötü düşüncelere sahip olmaktadır. Eğitim olarak geri kalmış ülkelerde suç oranı diğer ülkelere göre bir hayli fazladır. Bunun gibi olaylar bölgesel veya ülkesel kötülük olarak sınıflandırılır. Ancak ülkelerin kendi çıkarları için başka ülkeleri sömürmesi yada onları bir şekilde iç savaşa sürüklemesi kötülüklerin en büyüğüdür.

Dünya üzerinde kötülüklerin bir hayli fazla olmasının diğer bir sebebi de ekonomik dengesizliktir. Bazı ülkeler ekonomik olarak oldukça iyi halkı refah içerisinde yaşarken yine aynı gezegende birçok ülke ekonomik kriz içerisinde ve halkı açlıkla mücadele eder halde yaşamaktadır.

Ekonomik olarak sıkıntıda olan ve açlık çekilen bu ülke insanları dolaylı yada direk olarak suça bulaşmak zorunda kalırlar.

32
7
1
11
47
32
26
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.