Toplumlardaki sembol ve figürlerin sonraki nesillerde de devam etmesinin önemi nedir

Toplumlardaki sembol ve figürlerin sonraki nesillerde de devam etmesinin önemi nedir
Toplumlardaki sembol ve figürlerin sonraki nesillerde de devam etmesinin önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplumlardaki sembol ve figürler topluma ait geçmiş birlikteliğini, kahramanlıklarını gösterir. Bu sembol ve figürlerin sonraki nesillerde de devam etmesi nesilleri birbirine bağlar, geçmiş birlikteliği oluşur, millet olma inancını artırır.

Örneğin “İYİ” Kayı boyunun sembolü günümüzde bir çok yüzük, kolye vb. takılarda yer alarak günümüz neslinin geçmişi ile gurur duyduğunu gösterir ve nesli geçmişi ile bağlar. Bu yüzden toplumlardaki sembol ve figürlerin devam etmesi çok önemlidir.

Bir toplumu oluşturan ve toplumda devamlılığı sağlayan unsurlar kültür ve eğitim unsurları olarak bilinmektedir. Eğitim ve öğretim bir araç olarak kültürün aktarılmasını ve yaşanmasını sağlar. Kültür değerleri arasında yer alan sanat değerleri de toplumlardaki kazanımların nesiller boyu devam etmesini sağlar.

Toplumlardaki sembol ve figürlerin sonraki nesillerde de devam etmesinin önemi o sembol ve figürlerin toplum tarafından benimsenmesi ve onların artık toplumsal bir karşılığı olarak anlam kazanmasından ileri gelmektedir. Böylece toplumdaki sembollere yüklenen anlamlar nesillerin ideallerini oluşturan değerlerin yaşanmasında ve gerçekleşmesinde etkili olmaktadır. Aslan, kartal, şahin, kurt, gül gibi semboller buna işaret etmektedir.

38
4
9
2
4
22
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.