Toplumların gelişmesinde ekonominin rolü var mıdır

Toplumların gelişmesinde ekonominin rolü var mıdır
Toplumların gelişmesinde ekonominin rolü var mıdır, ekonominin Devlet yaşamındaki önemi konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplumların gelişmesinde ve kalkınmasında ekonominin önemli bir rolü vardır. Bir ülkenin büyük bir devlet olmasında bir ideale, nüfus çoğunluğuna ve iktisadi özgürlüğe ihtiyacı bulunmaktadır. Hakim ve mutlak bir idealin kabulü iktisadi özgürlük sayesinde varlığını korur.

Ekonomik olarak özgürlüğü sağlamak üretimin artmasını sağlamaktan geçer. Bir ülkede kaynakların zenginliği ve işlenebilmesi ekonomik özgürlüğün elde edilmesinde etkili olur ve ekonomideki iyileşme kalkınma ve büyümeyi de beraberinde getirmektedir. Bu nedenle ekonominin üzerinde durulması, ihracat yapılması, yerli ve milli sermayeye sahip çıkarak sürekli olarak yatırım yapmak gerekir.

1
3
3
2
4
2
148
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum