Toplumsal hayatta kadınlar hangi rolleri üstlenmektedir

Toplumsal hayatta kadınlar hangi rolleri üstlenmektedir
Toplumsal hayatta kadınlar hangi rolleri üstlenmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kadınlar, toplumun temel taşı olan ailenin en önemli varlığı olmuştur. Bu nedenle aile hukuku üzerinde yapılan çalışmalar özellikle kadınlar ile ilgili olmuş ve kadın hakları adı altında birçok düzenlemeler yapılmıştır. İslam dini ve çağdaş toplumlar aileye ve kadına her zaman önem vermiş ve bu hususta gerekli düzenlemeleri yapmışlardır. Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte Türkiye’de de kadınlara birçok alanda haklar verilmiş ve kadınlar kamusal yaşamda daha fazla yer almıştır.

Tarihte Türk kadını hem toplum hem de devlet içerisinde önemli bir değere sahiptir. Kadınlar doğrudan toplum içerisinde aktif bir şekilde hayatını devam ettirmiştir. Orta Asya Türk devletlerinde de kadın önemli hak ve yetkilere sahip olmuştur.

Orta Asya Türk Devletlerinde kadın “Hatun” sıfatıyla kağanın en önemli yardımcısı olarak karşımıza çıkmaktadır. Kadınların üretimde ve sosyal hayatta organize olmasını sağlayan bu teşkilatın, Anadolu’daki Ahilik teşkilatının kurucusu olan Ahi Evran’ın eşi Fatma Bacı tarafından kurulduğu tahmin edilmektedir. Günümüzde ise Atatürk’ün onlara verdiği haklar neticesinde toplum hayatının her yerinde kadınlar önemli görevler üstlenmişlerdir. Başbakan bile olmuş, hemen her iş kolunda çalışabilmektedirler.

305
508
346
500
89
98
711
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.