Toplumsal ihtiyaç deyince ne anlıyorsunuz

Toplumsal ihtiyaç deyince ne anlıyorsunuz
Toplumsal ihtiyaç nedir, toplumsal ihtiyaç deyince ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplumsal ihtiyacın ne olduğunu öğrenmemiz için öncelikle ihtiyacın ne olduğundan başlayalım.

İhtiyaç kelime anlamı olarak gereksinimdir. Yani kişinin yokluğunda acı veya hüzün duyacağı bu yüzden bunu gidermek isteyeceği, giderdiği zaman ise mutluluk ve huzur bulma hissine ihtiyaç diyebiliriz.

Toplumsal ihtiyaç ise; bir takım sebeplerden dolayı beraber yaşayan insanların, toplu olarak beraber ihtiyaç duydukları şeylerdir. Örnek olarak, güvenlik ihtiyacı, sağlık ihtiyacı, adalet ihtiyacı, özgürlük ihtiyacı vb. ihtiyaçları söyleyebiliriz.

 Toplumsal ihtiyaçlar, bir arada yaşayan insanların düzeninin korunması ve kendilerini huzurlu hissetmeleri için gereklidir. Eğer bu ihtiyaçlar karşılanmazsa olacak olanları şöyle sıralayabiliriz.

  1. O toplumda önce karışıklıklar çıkar.
  2. Sonra bu karışıklıklar toplumun düzenini bozar.
  3. Her birey kendi düzenini devam ettirmeye çalışır.
  4. Bireylerin bu davranışları da toplumun yapısını bozar.
  5. Toplum bozulan yapısı ile artık sadece kalabalığa dönüşür. Bu kalabalıkta ise kaos ve güvensizlik hakim olur.

Yukarıdaki maddelerin meydana geldiği bir toplumda ise kimse yaşamak istemez. Çünkü kişilerin bir toplumda yaşamak için en büyük beklentisi ihtiyaçlarının karşılanıp karşılanamamasıdır.

146
176
568
69
74
68
141
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.