Toplumsal yaşantınızda dinin etkisini gördüğünüz örf ve adetler

Toplumsal yaşantınızda dinin etkisini gördüğünüz örf ve adetler
Toplumsal yaşantınızda dinin etkisini gördüğünüz örf ve adetlerden örnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Toplumsal hayatımızın şekillenmesinde bireysel hayatımızdaki özellikler etkili olmaktadır. Bireysel olarak dini inançlarımız, toplumumuzun da kimliğini oluşturmaktadır. Toplumumuzda dini değerler ve kurallar ön planda tutulmaktadır. Çünkü dinimiz toplumda barış ve huzurun sağlanması için insanlara nasihatler eder.

Toplumsak yaşantımızda dinin etkisini gördüğümüz örf ve adetler de bulunmaktadır. Kız isteme, düğün yapma, hasta ziyareti yapmak, memleket ziyareti yapmak, akraba ziyareti yapmak bunlardan bazılarıdır. Daha birçok alanda dinimiz gelenek ve göreneklerimizin, örf ve adetlerimizin şekillenmesinde etkili olmaktadır. Bu nedenle özellikle dini inançlar toplumun hemen her alanda olduğu gibi kültürel yapısına da etki etmektedir.

364
1406
1541
172
227
176
387
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.