Toplumu birleştiren temel değerler nelerdir

Toplumu birleştiren temel değerler nelerdir
Toplumumuzu birleştiren temel değerlerimiz denince aklımıza gelen değerler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Aynı toprak parçası üzerinde bir arada yaşayan temel çıkarlarını sağlamak için işbirliği yapan insanların tümüne toplum denir. Her toplumun tarihi sürecine ve kültürel özelliklerine bağlı olarak oluşan kendine özgü değerleri mevcuttur. Bu değerler toplumu oluşturan fertleri birleştirir.

Toplumumuzu birleştiren, bir arada tutan bazı değerlerimiz vardır. Bu değerlerimiz: Dinî değerler, Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi, vatan, millet ve bayrak sevgisidir. Bu değerler bizi biz yapan ve bir arada tutan vazgeçilmez değerlerimizdir.

Din, insanlar, bireysel ve toplumsal yönü olan varlıklardır. Bu nedenle topluluk halinde yaşarlar. Birlikte yaşama ihtiyacı olan insanların birbirlerine karşı bazı görev ve sorumlulukları bulunmaktadır. İnsanların bu sorumlulukları yerine getirebilmesi için uymaları gereken bazı ilkeler vardır. Bu ilkeleri belirleyen unsurların başında din gelir.

Vatan, Millet ve Bayrak Sevgisi, din, dil, tarih ve kültür birliği içinde aynı toprak parçası üzerinde yaşayan insan topluluğuna millet denir. Vatan, bayrak, milli marş gibi değerler toplumda birliği sağlayan ortak değerlerin en önemlilerindendir. Bunlar, bir milleti millet yapan ve fertleri aynı gaye etrafında birleştiren değerlerdir. Bu değerler olmazsa o toplum kimliğini kaybeder. Toplum ancak bu değerlere bağlı olarak yaşadığı sürece mutlu ve huzurlu
olur.

Peygamber ve Ehl-i Beyt Sevgisi, Toplumumuzu birleştiren değerler sıralandığında Peygamber Efendimizin ve Ehl-i Beyt’inin sevgisi önemli bir yer tutar. Kalbimizde, İslam’ı bütün zorlukları göze alarak bizlere ulaştıran ve yaşantısı ile bizlere örnek olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) ayrı bir yeri vardır. Örneğin bizler Peygamber Efendimizin ismini anınca hemen “Allâhümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed (Allah’ım, Peygamberimiz Hz. Muhammed ve onun ailesine salat ve selam et.)” diyerek salavat getiririz. Ülkemizde çocuklara isim verilirken Peygamber Efendimizin (s.a.v.) isimlerinden Ahmet, Mahmut ve Mustafa isimleri çokça tercih edilir. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) ismine hürmet ve saygıdan dolayı da Muhammed ismi yerine Mehmet isminin verildiğini tarihimizde çokça görürüz.

76
74
74
74
74
74
74
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum