Toplumun birlik ve beraberliğini sağlayan temel değerlerimiz nelerdir

Toplumun birlik ve beraberliğini sağlayan temel değerlerimiz nelerdir
Toplumun birlik ve beraberliğini sağlayan temel değerlerimiz nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplumsal birlik ve beraberliğimizi sağlayan değerler bizi biz yapan değerlerdir. Toplumsal değerlerde bulunan ve birlik ve beraberliğimizi oluşturan milli değerlerdir. Bize ait olanlardır. Temsili olarak da değerlendirilirler.

Bu toplumsal değerler şunlardır;
✔ Dil
✔ Din
✔ Bayrak
✔ Ülke

gibi milli bilinç duygusunu destekleyen ve bunlar gibi olanları değerlendirilir. Bunlar özellik olarak bulundurulur. Toplumsal birlik konusunda değer düzenlemeyi sağlar.

Değerlerimiz, toplumumuzu ayakta tutan, birlik ve beraberliğini sağlayan, milletimizi millet yapan unsurlardır. Toplumu birleştiren temel değerlerin başında tarih gelir. Bunun yanında kültür, milli marş, bayrak, örf ve adetler, ortak tarih, vatanın sınırları, gelenek ve görenekler, Milli ve dini bayramlar, dini duygular temel değerlerden bazılarıdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

613
138
52
17
42
11
75
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum