Toprağın insan hayatında ve devlet yönetiminde önemi nelerdir

Toprağın insan hayatında ve devlet yönetiminde önemi nelerdir
Toprağın insan hayatında ve devlet yönetiminde önemi nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toprak tüm canlıların barınağıdır. Tarih öncesi devirlerden günümüze kadar tarım yapmayı ve hayvanları evcilleştirmeyi öğrenen insanın en iyi dostu toprak olmuştur. Bugün arkeolojik kazılarla elde edilen buluntular bu dostluğun en önemli kanıtıdır. Toprak, üretimdeki önemini tarih boyunca korumuştur. Topraktan elde edilen ürünler insanların temel ihtiyaçlarını karşılamıştır.

Toprağın başlıca üretim ve geçim kaynağı olması geniş topraklara sahip devletleri güçlü hale getirmiştir. Bu nedenle devletler, verimli topraklara sahip olmak için pek çok mücadele vermişlerdir. Devletler, topraklarını genişletmek için fetihler yapmışlardır. Bu, toprağın üretimde olduğu kadar yönetimde de önemli olduğunun bir kanıtıdır. Devletler için toprağın üretimde kullanılmasını sağlamak ve bunu yönetmek başlı başına bir iş olmuştur.

13
26
26
26
26
26
26
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.