Toprağın yönetim ve denetim altına alınması niçin önemlidir, açıklayınız

Toprağın yönetim ve denetim altına alınması niçin önemlidir, açıklayınız
Toprağın yönetim ve denetim altına alınması niçin önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toprak dünyanın yüzeyinde bulunan ve dünyanın yer kabuğunu oluşturur. Toprak sonsuz ve bahşedilmiş bir kaynak değil, kırılgan, yenilenemez ve gıda güvenliği ve sürdürülebilir geleceğimiz açısından mutlaka korunması gereken bir varlıktır. Çünkü toprak kontrol altına alınmaz ve kullanılamaz hale gelmesine göz yumulursa insanlar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalırlar. Toprağı kirletmemeli, onun üstünde başkasının hak iddia etmesinin önüne geçilmeli ve topraktan en verimli şekilde yararlanmanın yolu bulunmalıdır.

Toprağın önemi

  • İnsanların tarım ile yiyecek üretimini sağlar.
  • Yeryüzünde yaşam alanları oluşturur
  • Çeşitli bitkilerin yaşam kaynağı ve besin kaynağıdır.
  • Canlıların barınma alanlarını oluşturabilir.

Toprağın denetim altına alınmasının önemi

Toprak bildiğimiz üzere insanlar için çok önemlidir. Toprak sayesinde insan oğlu ekim yaparak yiyecek ihtiyacını tarım yoluyla karşılar. Toprağın denetim altına alınması ile kişilerin bir toprak için kavga etmesi engellenir ve miras olarak kişiye veya devlete ait olur. Toprak ekim için önemli ve tabi ki binalaşmada mevcut bu durumda toprağın binalanma düzeni kontrol altına alınarak toprak korunabilir. Ayrıca denetim ve yönetim ile düzenli ekim yaptırılarak toprağın veriminin düşmemesi amacıylada dikkat edilebilinmektedir.

404
154
4
33
45
10
30
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.