Toprakta yetişen tüm canlılar bitki midir

Toprakta yetişen tüm canlılar bitki midir
Toprakta yetişen tüm canlılar bitki midir, canlıları nasıl sınıflandırabiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Görselde ki canlı bir mantardır. Toprakta yetişen tüm canlılar bir bitki değildir. Bilim insanları temelde canlıları bitkiler, hayvanlar, mantarlar, mikroskobik canlılar olarak sınıflandırırlar.

Mantarlar bitki gibi görünse de bitki grubunda yer almaz. Mantarlar, kendi besinini üretemeyen basit yapılı canlılardır. Şapkalı, küf, maya ve parazit mantarları olmak üzere dört çeşittir.

Mikroskobik canlılar yalnızca mikroskopla görülebilecek canlılardır. Çevremizde, çıplak gözle bakıldığında göremeyeceğimiz kadar küçük canlılar vardır.

Bitkiler güneş ışığını kullanarak kendi besinlerini kendileri yapar. Bitkiler genel olarak çiçeksiz ve çiçekli bitkiler olmak üzere ikiye ayrılır. Çiçeksiz bitkiler, basit yapılı bitkilerdir.

Hayvanlar bitki ve diğer hayvanları yiyerek beslenir. Besinlerini diğer canlılardan elde eder. Bilim insanları yaptıkları çeşitli araştırmalar sonucunda hayvanları gruplandırırken iskelet bulundurma özelliklerine göre onları iki gruba ayırmayı tercih etmişlerdir.

61
581
61
70
26
34
581
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum