Töre, ilk Türk devletlerinde yazılı olmayan hukuk kurallarıdır. Günümüzde yazılı anayasası olmayan demokratik ülkeler var mıdır

Töre, ilk Türk devletlerinde yazılı olmayan hukuk kurallarıdır. Günümüzde yazılı anayasası olmayan demokratik ülkeler var mıdır
Töre, ilk Türk devletlerinde yazılı olmayan hukuk kurallarıdır. Günümüzde yazılı anayasası olmayan demokratik ülkeler var mıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Evet günümüzde yazılı olarak anayasası bulunmayan bir ülke vardır. Birleşik Krallık herkesin bildiği gibi bir anayasa devleti olmasına rağmen yazılı bir anayasası bulunmaz. Unutulmaması gereken bir durum vardır ki İngiltere adında bir devlet yoktur, ülke vardır. Birleşik Krallık ile çok karıştırılan İngiltere devlet değildir ülkedir. Birleşik Krallık ise ; İngiltere, Kuzey İrlanda, Galler ve İskoçya’dan oluşmaktadır.

Sadece İngiltere’de Geleneksel Anayasa vardır. Yazılı değildir. Sürekli uygulama sonucu ortaya çıkan anayasadır. Ama İngiltere’yi kraliçenin olması sebebi ile demokratik ülke kapsamına almazsak sorumuzun cevabı hayır olur.

Çünkü günümüz bütün demokratik ülkeleri yazılı anayasaya sahiptir. Günümüzde nüfusların artması, toplumun çeşitli yönlerden değişmesi ve çeşitlenmesi anayasaların yazılı olmasına neden olmuştur.

Anayasa, ülke üzerindeki egemenlik haklarının kullanım yetkisinin içeriğinde belirtildiği şekliyle devlete verildiğini belirleyen toplumsal sözleşmelerdir.

2
2
5
4
2
1
43
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.