Toros Dağları'nın denize bakan yamaçları ile iç kesimlere bakan yamaçları arasında nasıl bir farklılık vardır

Toros Dağları'nın denize bakan yamaçları ile iç kesimlere bakan yamaçları arasında nasıl bir farklılık vardır
Toros Dağları'nın denize bakan yamaçları ile iç kesimlere bakan yamaçları arasında nasıl bir farklılık vardır, bu farklılık toprak oluşumunu nasıl etkilerkonu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Toros Dağları'nın denize bakan yamaçları ile iç kesimlere bakan yamaçları arasında nasıl bir farklılık vardır? Bu farklılık toprak oluşumunu nasıl etkiler? Tartışınız.

Ödev cevabı kısaca : Toros Dağları'nın denize bakan yamaçları ile iç kesimlere bakan yamaçları arasında iklim farklılıkları vardır. Denize bakan yamaçlarda daha fazla yağış ve nem görülürken, iç kesimlere bakan yamaçlarda daha kuru ve sıcak bir iklim hâkimdir. Bu farklılıklar toprak oluşumunu etkiler; denize bakan yamaçlardaki nemli iklim, toprak kalitesini artırırken, iç kesimlere bakan yamaçlardaki kuru iklim, toprak oluşumunu sınırlayabilir ve kireç içeriğini artırabilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.