Tövbe-i istiğfar etmek deyimi ile kastedilen nedir

Tövbe-i istiğfar etmek deyimi ile kastedilen nedir
Tövbe-i istiğfar etmek deyimi ile kastedilen nedir, günlük konuşmalarda tövbe ve istiğfar ile ilgili başka hangi kullanımlar vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günlük hayatımızda dini kaynaklı olarak birçok deyim kullanırız. Onlardan biri de tövbe-i istiğfar etmek deyimidir. Din hassas bir konudur. İnsanlar, hayatlarında bazı hatalar ve günahlar işler. bunun sonucunda pişman olurlar ve af dilerler.

Tövbe-i istiğfar etmek, işlenen hata ya da günahtan dolayı duyulan pişmanlığın ifadesi olarak günahların silinmesini istemektir.

İstiğfar Duası Manası

“Ya rabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine tevbe ettim, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tevbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında her ne kadar peygamber gelip geçtiyse, Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur’ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm’dır.”

68
2
0
2
1
66
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.