TPE ve Marka Kurumu için 278 kadro ihdas edilecek

TPE ve Marka Kurumu için 278 kadro ihdas edilecek
Türk Patent ve Marka Kurumunun merkez teşkilatı için toplam 278 kadro ihdas edilecek.
TBMM’de görüşülen yeni Sınai Mülkiyet Kanunu Tasarısı’nda yapılan düzenlemelerle Türk Patent Enstitüsü (TPE)’nün gücü artırılıyor. Kurumun adının değişmesi de gündemde.
 
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda görüşülmeye devam eden tasarının hazırlık çalışmalarında yer alan, Avukat Dr. Cahit Suluk, yeni düzenlemeler hakkında şu bilgileri verdi:
 
ÜÇ YENİ DAİRE BAŞKANLIĞI
 
“TPE’nin var olan yapısında değişiklik yapılarak Yenilik ve Tanıtım Dairesi Başkanlığı, Coğrafi İşaretler Dairesi Başkanlığı, Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı gibi yeni daire başkanlıkları kuruluyor.
 
278 YENİ KADRO
 
TPE’de çalışan marka ve patent uzmanı gibi ayırımlara son verilerek uzmanlara Sınai Mülkiyet Uzmanı unvanı veriyor. Yine TPE bünyesinde 278 kadro ihdas edilerek insan gücü artırılıyor. Bu kadrolara 10 avukat, 160 sınai mülkiyet uzmanı ve 100’ü de sınai mülkiyet uzman yardımcılığına tahsis ediliyor.”
 
TBMM’de görüşülen 190 maddelik yeni Sınai Mülkiyet Kanunu Tasarısı, önümüzdeki 20-30 yıllık dönemde günlük yaşamımızı ve ticaret hayatını derinden etkileyecek devrim niteliğinde yenilikler getiriyor. Tasarının önümüzdeki günlerde yasalaşması bekleniyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.