Trafiğe katılan kişilerin yazılı kurallar dışında uymaları gereken kurallar

Trafiğe katılan kişilerin yazılı kurallar dışında uymaları gereken kurallar
Trafiğe katılan kişilerin yazılı kurallar dışında uymaları gereken kuralları sıralayınız, empati kurmanın trafik ortamında sağladığı yararları açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Değerlendirme

1. Trafiğe katılan kişilerin yazılı kurallar dışında uymaları gereken kuralları sıralayınız.

Trafikte yazılı kurallar olduğu gibi, yazılı olmayan ve trafik içerisinde karşılıklı anlayış ve empati gerektiren davranış ve kurallar da mevcuttur. Bunlar kısaca sorumlu olmak, yardımlaşmak, hoşgörülü olmak, saygılı olmak, fedakar olmak ve sabırlı olmaktır.

Trafikte diğer sürücülere karşı saygılı olmak, acemi sürücülere karşı sabırlı olmak, yayalara karşı sorumlu olmak ve yaşlılara karşı hoşgörülü olmak gerekir.

Örneğin trafikte kırmızı ışıkta beklerken, ışık sarıya döner dönmez önündeki araca korna çalan sürücünün, ışığın yeşile dönmesi için beklemeye 1 saniye bile sabrı olmadığını gösterir. Çalınan bu korna, öndeki sürücünün paniklemesine ve yola kontrolsüz çıkmasıyla kazaya sebep olabilir.

Her sürücünün aynı zamanda bir yaya olduğunu unutmadan, empati kurarak, yağmurlu bir günde araç sürerken kaldırımdaki yayalara su sıçratmamaya özen göstermesi gerekir.

2. Empati kurmanın trafik ortamında sağladığı yararları açıklayınız.

Empati, başka birinin duygularını veya içinde bulunduğu durumu anlamak anlamına gelir. Hayatımızın her alanında olduğu gibi trafiğe çıktığımızda da empati kurmak çok önemlidir.

Empati kurmanın trafik ortamında sağladığı yararlara örnekler verelim:

  • Herhangi bir kaza yaşayan birinin yerine kendimizi koyarak yardımcı olmaya çalışırız.
  • Sürücü isek yayalara olması gerektiği gibi yaya geçitlerinde öncelik hakkı veririz.
  • Trafikte diğer sürücü ve yayaları da düşünerek kurallara uyarız, kimseyi rahatsız etmemeye ve de kimsenin hakkına girmemeye çalışırız.

59
201
76
31
60
45
32
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum