Trafiğin anlamını ve önemini anlatınız

Trafiğin anlamını ve önemini anlatınız
Trafiğin anlamını ve önemini anlatınız, Trafik kazasına sebep olan unsurları açıklayınız, Trafikte hem kendimizin hem başkalarının can güvenliğini sağlamak için neler yapmalıyız? Örnekler vererek anlatınız.

Soru : Trafiğin anlamını ve önemini anlatınız?

Cevap : Ulaşım yollarının yayalarca ve her türlü taşıtlarca kullanılması. Eş anlamlısı: gidiş gelişdir. Ulaşım yollarında bulunan taşıtların ve yayaların tümüne denir. Trafik kuralları, yaya ve sürücülerin yolda giderken uymaları gereken kurallardır. Günümüzde, özellikle büyük kentlerde insan ve araç sayısı çok artmıştır. Yollar kalabalıktır. Yaya ve sürücülerin bir yere gidip gelirken birbirlerine zarar vermeden yol almaları, ancak bu kurallara uymalarına bağlıdır.

Soru : Trafik kazasına sebep olan unsurları açıklayınız?

Cevap : Yol ve hava durumuna karşı önlem almamak, Trafikte dikkatsiz araç kullanmak, Alkollü araç kullanmak, Hız limitlerine uymamak, Hatalı sollama yapmak, Yayaya geçiş hakkı tanımamak, Yolcu indirme ve bindirme kurallarına uymamak, Trafik kurallarına uymamak, Kırmızı ışıkta geçmek, Duran aracın önünden ya da arkasından çıkmak, Yaya geçidini kullanmamak, Üst geçitleri kullanmamak ve otoyollara girmek

Soru : Trafikte hem kendimizin hem başkalarının can güvenliğini sağlamak için neler yapmalıyız? Örnekler vererek anlatınız.

Cevap : Trafikte can ve mal güvenliğinin sağlanması yol ve araç emniyetinin sağlanmasından geçer. Bu neden trafik kurallarına uygun yol yapım ve bakım çalışmalarının yapılması ve araç muayenelerinin düzenli olarak gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Trafik güvenliğinin sağlanması için yapılması gerekenler şu şekildedir:

  • Yolların yapım, bakım ve onarımının sağlanması gerekmektedir.
  • Araçların yapım, bakım ve onarımının sağlanması gerekmektedir.
  • Trafik işaretleri için levhaların konulması gerekmektedir.
  • Trafikte güvenliği sağlayacak polis ve jandarmaların görevlendirilmesi gerekmektedir.
  • Sürücülerin ve yolcuların trafik kurallarını uyması gerekmektedir.
  • Araç içinde emniyet kemerinin takılması ve azami hızlara uyulması gerekmektedir.
  • Yayaların ayrılmış yolları kullanması gerekmektedir.
  • Trafik ışıklarına ve polis olan yerlerde trafik polisinin ihtar ve ikazlarına uymak gerekmektedir.

2281
600
2492
520
519
442
1649
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum