Trafik eğitimi nedir

Trafik eğitimi nedir
Trafik eğitimi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Trafik eğitimi, trafikte yer alan insan unsurunun eğitim kurumlarında veya eğitim kurumları dışında trafik ve trafik kazaları konusunda bilinçlendirilmesi, onlara bilgi ve beceri kazandırılmasıdır.

Trafik eğitimi ile sağlanan bilgiler, insanın en başta trafik bilinci kazanarak trafiğe çıkmasını ve beraberinde, kazaların en aza indirgenmesini sağlar. 
Trafik eğitiminin en temel amacı, kazaları en aza indirmektir. Bu kazalar, hem sürücüler hem de yayaları ilgilendirir. Dolayısıyla, trafikte her şekilde bulunan herkes, trafik eğitiminden geçmelidir. Trafik eğitimi sayesinde insanlar trafik işleyişi, kuralları ve ilkyardım gereçleri konusunda bilgilendirlirler. 

Karayolları kapsamında, yolu kullanan sürücü ve yayaların davranışlarını kurallara uymaya yönlendirmeyi amaçlar. Bu olumlu davranış biçimi, trafik işaretleri ve hız sınırı gibi bilgilerin pekiştirilmesiyle sağlanır. Böylelikle karayolu güvenliği sağlanabilir, seyir halindeki sürücüler için tehlike en aza indirilmeye çalışılır. Benzer şekilde, karayolu trafiğinden yararlanan, sürücü olmayan yayalar grubu için de, yol ve yol çevresinin güvenli kullanımı  ve düzeni için bilgilendirme yapılır.  Kaza anı ve kaza sonrası hakkında gerekli ilkyardım bilgileri sağlanır. 

Benzer şekilde deniz yolu, hava yolu ya da demir yolu ile ulaşım için de gerekli trafik kuralları pekiştirilebilir. Böylelikle, genel anlamda trafik kazaları sonuçları ve sebepleri hakkında bilgiler edinilir.  En temel unsurlardan biri de, bu bilgiler doğrultusunda güvenli araba kullanan sürücüler ve kurallara uyan yayalar, toplumsal dayanışma örneği teşkile etmiş olurlar ve insanların kendilerine ve başkalarının güvenliğine saygı göstermesi teşvik edilir. 
Çocuklu aileler için de, trafikte çocuk güvenliği üzerine bilgilendirmeler yapılabilir. Bunlar kapsamında, ehliyet kemeri, kaza anında kullanılabilecek teknik sistemler (hava yastıkları vb). ve bunların insan hayatına etkisi üzerine bilgilendirmeler yapılabilmektedir 

8
135
4
4
2
3
118
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.