Trafik eğitiminde hangi yöntemlerin kullanılabileceğini söyleyiniz

Trafik eğitiminde hangi yöntemlerin kullanılabileceğini söyleyiniz
Trafik eğitiminde hangi yöntemlerin kullanılabileceğini söyleyiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Trafik Genel Eğitim Planı'na göre, tüm illerdeki belediyelerin açmak zorunda olduğu çocuk trafik eğitim parklarında verilen eğitimlerin takibi MEB tarafından yapılacak. Çocuk trafik eğitim parkları yaygınlaştırılacak ve parklarda alanında uzmanlaşmış üniversite mezunu olan veya bu konuda eğitim alan üniversite mezunları sözleşmeli olarak görevlendirilecek.

Bakanlık, çocuk trafik eğitim parklarında uygulanacak eğitim planını hazırlayacak. Öğrenciler, çocuk trafik eğitim parkına götürülmeden önce parklardan nasıl faydalanılacağı konusunda eğitimden geçirilecek.

Öncelikle okul öncesi öğrencileri olmak üzere, öğrencilerin trafikte daha görünür olmasını sağlamak için parlak renklerde yansıtıcı malzemeler kullanılan okul çantası, şapka ya da yelek kullanımı teşvik edilecek, bunların velilere ücretsiz dağıtılmasına ilişkin bir kampanya yürütülecek.

Okul geçidi görevlisi uygulamasının yaygınlaştırılması ve sıklaştırılması, hatta devamlı kampanya boyutunda yapılması sağlanacak. Bazı ülkelerde "Trafik Devriyesi", "Öğrenci Kılavuzu" adı altında yürütülen, velilerin gönüllü olarak eğitim aldığı, okul gidiş-dönüş saatlerinde çocukların güvenliği için rehberlik yaptığı bir sistemin Türkiye'de de başlatılması sağlanacak.

16
16
16
16
16
16
16
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.