Trafik eğitiminin önemi nedir

Trafik eğitiminin önemi nedir
Trafik eğitiminin önemi nedir, trafik eğitimi neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Trafik eğitimi; çocuklarımıza küçük yaşta verilmeli ve trafik kurallarına uyma alışkanlığının kazandırılması sağlanmalıdır. Çünkü, 5 ila 15 yaş gurubuna giren yayaların diğer yaş gurubundaki yayalara göre çok daha fazla trafik kazasına karıştıkları istatistiklerde görülmektedir.

Çocuklarımız trafik kazalarından daha fazla zarar görmektedir. Kazalar neticesinde sadece kazaya karışan çocuklar mağdur olmamakta, aileleri ve arkadaşları da zarar görmektedir. Bu nedenle, özellikle küçük yaştaki çocuklar için Karayolu Trafik Güvenliği Eğitimi çok önemlidir. Her alanda olduğu gibi olumlu davranışlarda bulunan, yani eğitilmiş insan trafik kazalarının azaltılmasında da genel anlamda önemli etkendir.

Genel olarak çocuklara verilen eğitim, onları yetişkin yaşamının deneyim, sorumluluk ve imkanlarına hazırlar. Çocuklarımıza yönelik karayolu trafik güvenliği eğitimi, kendilerini kazalardan korumaya ve karayolu çevresini kullanan ve düzene sokan yetişkin yaşamına hazırlamaya yönelik olmalıdır.

Karayolu trafik güvenliği eğitimi, çocuklara;

  • Yol ve çevresinin güvenli kullanımı için gerekli olan bilgileri kazandırmak,
  • Karayolu güvenliği hakkında bilgi, tutum ve davranışları teşhis etmek ve anlamak,
  • Sistemlerin nasıl çalıştığını ve değiştirilebileceğini anlamayı ve bilmeyi öğretmek,
  • Kendi ve diğer insanların güvenliği için sorumluluk alabilmeleri ve seçim yapabilmelerine imkan veren karar verme hünerlerini geliştirmek,
  • Kendi kendilerine ve başkalarına saygı göstermelerini sağlamak,
  • Yolu kullananların davranışlarını yönlendiren anlayış ve bilgilerini geliştirmek,
  • Trafik kazaları sonuçları ve nedenleri hakkındaki anlayış ve bilgilerini geliştirmek,
  • Başkalarına saygı göstermek ve taşıt içinde güvenli seyahat etmek için gerekli hüner, anlayış ve bilgilerini geliştirmek yönünde yardımcı olur.

317
1250
2241
330
835
211
1134
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.