Trafik kazalarının birey üzerindeki olumsuz etkileri

Trafik kazalarının birey üzerindeki olumsuz etkileri
Trafik kazalarının birey üzerindeki olumsuz etkileri nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Trafik kazalarında birçok kişi hayatını kaybetmekte, engelli kalmakta ve maddi zarara uğramaktadır. Trafik kazalarının neden olduğu bu sonuçlar bireyleri psikolojik olarak da olumsuz etkilemektedir.

Trafik kazası yaşayan bireyler ve bu bireylerin yakınlarında kaza sonrası güvensizlik, içe kapanma, çevreyle ilişkileri azaltma, bunalım, korku, öç alma isteği, hafıza kaybı, uyku bozukluğu gibi psikolojik rahatsızlıklara rastlanmaktadır. Kazaya maruz kalan kişilerde zararlı alışkanlıklara yönelme eğiliminde artış görülmektedir. Ayrıca trafik kazası geçiren çocuklarda travma sonrası stres, kronik depresyon, uyku bozukluğu, duygusal dengesizlik gibi fiziksel ve ruhsal sorunlar ortaya çıkmaktadır.

Trafik kazası sonucu bedenen ve ruhen engelli kalan kişilerin başkalarına bağımlı olmadan hayatlarına devam etmeleri için yapılan çalışmalara rehabilitasyon denir. Trafik kazası sonrası engelli kalan bireylerin rehabilitasyon hizmetleri ile topluma kazandırılması, bu bireylerde meydana gelecek bir çok kişisel sorunun ortadan kalkmasını sağlamaktadır. Rehabilitasyon hizmetlerinin amacı; bireyin toplumda yeniden yaşaması, çalışması ve öğrenmesi için gerekli olan fiziksel, entelektüel ve duygusal beceriyi kazanmasını sağlamaktır. Rehabilitasyon hizmetleri sayesinde bireye kazandırılacak bu davranışlar ile bireyin, yaşadığı topluma yabancılaşmadan aile ve sosyal yaşamında aktif olması beklenmektedir.

2
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.