Trafik kazalarının ekonomik sonuçları

Trafik kazalarının ekonomik sonuçları
Trafik kazalarının ekonomik sonuçları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Trafik kazaları sonucu ortaya çıkan maddi ve manevi kayıplar, kişiler için olduğu kadar toplum ve ülke ekonomisi için de önemli boyutlardadır. Trafik kazalarının ekonomik etkilerine bakıldığında yaralananlar için yapılan sosyal güvenlik harcamaları ile tedavi sürecinde yurt dışından alınan ilaç, protez ve ameliyat malzemelerinin ciddi meblağlara ulaşması ülke ekonomisine fazladan maliyet yaratmaktadır. Ayrıca yetişmiş insan gücü kaybı, kaza sonrası meydana gelen maddi hasarlar, kara yollarının zamanından önce yıpranması, trafik işaret ve levhalarının zarar görmesi de ülke ekonomisini olumsuz yönde etkilemektedir.

Trafik kazalarının getirdiği maddi külfet, kişi başına düşen millî geliri de olumsuz yönde etkilemektedir. Kazalar sonucu ülke ekonomisinin uğradığı maddi kayıp tutarının okul, hastane, yol gibi ihtiyaçlar için harcandığı düşünüldüğünde olayın önemi daha da artmaktadır. Maddi kayıpların yanında yetişmiş insan gücünün kazalarda kaybedilmesi de ülke için yeri doldurulamayacak kayıplardır. Trafiğe katılanların trafik kazalarının verdiği zararları bir bütün olarak düşünerek hareket etmeleri, trafik kazalarının azalmasında etkili olacaktır.

Türkiye, trafik kazalarının hem maddi hem manevi sonuçlarının faturasını ağır ödüyor. Son dönemde yılda ortalama 3 bin 500 kişinin öldüğü, 300 bine yakın kişinin yaralandığı 1 milyonun üzerinde kaza yaşanıyor. Türkiye’de trafik kazalarının neden olduğu sosyoekonomik zararın yıllık 22 milyar TL olduğu belirtiliyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.