Trafik kazalarının kişi, toplum yaşamı ve ülke ekonomisi üzerindeki zararlı etkileri

Trafik kazalarının kişi, toplum yaşamı ve ülke ekonomisi üzerindeki zararlı etkileri
Trafik kazalarının kişi, toplum yaşamı ve ülke ekonomisi üzerindeki zararlı etkileri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Trafik kazalarının sürücüye, araçtaki yolculara, yoldaki diğer araç ve kişilere, devlete büyük zararları olabilmektedir. Öncelikle kazaya karışanlar ölebilir, sevdiklerini kaybedebilir, aldıkları maddi hasar yüzünden finansal sıkıntılar yaşayabilir. Kazaya dahil olan ne kadar araç ve insan varsa can ve mal kayıpları bir o kadar büyüyecektir.

Kazaların sağ kalanlar ya da ölenlerin aileleri üzerinde psikolojik anlamda bir yıkım etkisi de yaratabilir. Devlet de kazalardan ekonomik olarak zararlı çıkar. Trafik kazaları nedeniyle yollar ve devlet malı sayılan diğer unsurlar zarar görür ve bunların onarılması bir bütçe gerektirir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.