Trafik kazalarının ülke ekonomisine etkileri

Trafik kazalarının ülke ekonomisine etkileri
Trafik kazalarının ülke ekonomisine etkileri konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Trafik kazaları toplum hayatı için can ve mal açısından kayba neden olur. Kazalarda insanların hayatını kaybetmesi, yaralanması maddi ve manevi kayıplara yol açar. Yaralanan kişilerin tedavi maliyetleri sonucu ortaya çıkan maddi kayıplar ülke ekonomisine zarar verir. Bunun yanı sıra ölümlerden dolayı yetişmiş insan gücü kaybı olur. Yaralananlar ve kaza sonrasında yaşamını engelli olarak sürdürmek durumunda kalanlar ise üretimde düşüş ve zaman kaybına yol açarak ülke ekonomisine ek yük getirir.

Trafik kazaları sonucu kara yolları, yol korkulukları, bordür taşları, köprü gibi yerler; taşıtlar, trafik işaretleri vb. araçlar zarar görür. Bu durum ülke ekonomisine maddi olarak zarar verir. Maddi kayıplar zaman içerisinde yeniden kazanılabilir. Ancak bunlara yapılan harcamalar, toplumun ihtiyacı olan okul, kültür merkezi, spor tesisi, hastane gibi kurumların yenilerinin yapılması ve eksiklerinin tamamlanması için ayrılan ödeneğin kısıtlanmasına neden olur. Bu nedenle trafik kazalarının en aza indirilmesi, ülkedeki ekonomik kayıpları azaltarak üretim ve refah düzeyinin yükselmesine katkı sağlar.

  • Trafik kazalarının ülke ekonomisine etkisi çok büyüktür. Trafik kazaları kazanılmış olan sermayenin, verilen emeğin ve insanları canlarını kaybetmesine  sebep olur.
  • Trafik kazalarında kaybedilen maddi kayıpların ölçülmesine geniş olarak bakmak lazımdır. Trafik kazalarında araçlara ve çevreye verilen zararlar o üretimi yapmak için kullanılan emeğin boşa gitmesine sebep olur.
  • Trafik kazalarında yaralanan insanların tedavisi için harcanılan paralar büyük miktarlar tutmaktadır. Aynı zamanda yaralanan kişilerin üretimdeki, iş güçlerinin düşmesi ekonomik olarak yük getirmektedir.
  • Trafikteki araçların çoğunu yabancı üretim olduğunu düşünürsek paramızın tekrar yabancı ülkelere gitmesi anlamına gelir.
  • Trafik kazalarında hasar alan araçların tamirinin yapılması için harcanan emek ve parça ise boş yere yapılan bir harcama olmaktadır.
  • Yukarıdaki yazdıklarımıza göre trafik kazaları ülkenin ekonomik gücünün ve insan gücünün boşa harcanmasıdır.

327
1203
242
134
60
464
453
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.