Trafikte seyir hâlinde cep telefonuyla konuşmanın sakıncaları nelerdir

Trafikte seyir hâlinde cep telefonuyla konuşmanın sakıncaları nelerdir
Trafikte seyir hâlinde cep telefonuyla konuşmanın sakıncaları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Trafikte seyir halindeyken ister sürücü konumunda isterse yolcu konumunda olunsun telefonla konuşmak tehlikeli ve yasaktır. Trafikte seyir halinde olmanın bazı kuralları vardır. Bu kurallar can ve mal güvenliğinin sağlanması içindir. Trafik kuralları arasından en önemli özellikle sürücülerin telefonla konuşmasının yasak olmasıdır.

Telefonla konuşmak sürücülerin dikkatini dağıtmaktadır. Dikkatin dağılması kazaların yaşanmasına neden olur. Kazaların yaşanması da can ve mal kaybının yaşanmasına neden olur. Maddi ve manevi hasarlar meydana gelir. Trafikte seyir halindeyken cep telefonu çalarsa aracın müsait bir yere çekilip telefona cevap vermek en doğrusudur. Eğer araç teknolojisinde varsa telefon radyoya bağlanabilir.

41
6
6
5
5
5
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.