TRT 1 ve Diyanet TV mukabele saat kaçta başlıyor

TRT 1 ve Diyanet TV mukabele saat kaçta başlıyor
TRT 1 ve Diyanet TV mukabele saat kaçta başlıyor, TRT 1 ve Diyanet TV hatim saati ne zaman başlıyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

TRT 1 ve TRT Diyanet Mukabele hakkında tüm bilgiler burada! Bu sene Ramazan muhabelesinin yayınlanacağı kanallar ve saatleri belli oldu. Peki Ramazan mukabelesinin önemi nedir?

TRT 1 ve DİYANET TV mukabele hangi kanalda, saat kaçta

TRT 1'de her gün saat 05:30'de Kur'an-ı Kerim Hatm-i Şerif'i okunuyor.
Diyanet TV'de ise her gün saat 07:00'de ve saat 15:00'te Mukabele yayınlanıyor.

Televizyonda Mukabele Saatleri Saat Kaçta Hangi Kanalda 2023 Ramazan

  • TRT 1 Mukabele Saati: 05:30 (*) başlıyor.
  • Diyanet TV Mukabele Saati: 07:00 - 15:00 (*) başlıyor.
  • Kanal 7 Mukabele Saati: 05:30 (*) başlıyor.
  • TV5 Mukabele Saati: 06:00 başlıyor.
  • Kon Tv Mukabele Saati: 05:00 (*) başlıyor.
  • Meltem Tv Mukabele Saati: 07:00 (*) başlıyor.
  • Beyaz Tv Mukabele Saati: 05:15 (*) başlıyor.
  • Dost Tv Mukabele Saati: 00:00, 06:00, 10:10 - 13:00 (*) başlıyor
  • Semerkand Tv Mukabele Saati: 06:00, 14:00 (*) başlıyor.
  • TGRT EU Mukabele Saati: 05:10 (*) başlıyor.
  • Gonca TV Mukabele Saati: 05:00, 14.00 (*) başlıyor.

(*) 2023 güncel saatleridir.

Televizyonlardaki mukabele programları

Kur'an'ın Allah tarafından indirildiği şekilde muhafazası, ayet ve surelerin tertibinin doğru olarak tesbiti ve bunun kontrolü için Cibril (a.s) her sene Ramazan ayında, bir rivayete göre Ramazan ayının her gecesinde, Hz. Peygamber (s.a.s)'a gelirdi. Hz. Peygamber (s.a.s.) Kur'an ayetlerini Cibril'e okurdu. Buna "arz" denir. Aynı ayetleri, mukayese için, bir de Cibrîl (a.s) okurdu ki buna da "mukabele" denir. Ramazan ayını dolu dolu geçirmek isteyenler, mukabele yaparak Kuran-ı Kerim hatim sevabı kazanmak istiyorlar. Peki hangi televizyon kanalında saat kaçta mukabele programı var?

Mukabele nasıl ortaya çıktı

Hz. Muhammed'e 610 yılında ilk vahyin gelişiyle başlayan Kur'an'ın indiriliş süreci, 632 yılına kadar, yaklaşık yirmi üç yıl devam etti. Peygamberimizle Cebrail, her yıl ramazan ayında bir araya gelerek, o güne kadar indirilen Kur'an ayetlerini, karşılıklı olarak okurlar. Önce Cebrail okur Peygamberimiz dilerdi. Daha sonra da Peygamberimiz okur, Cebrail dinlerler. Bu durum Peygamberimizin vefat ettiği yıl 632 de iki kez tekrarlandı. Böylece Kur'an ayetlerinin unutulmasına meydan verilmemişti. Peygamberimizin bu davranışını kendilerine örnek alan Müslümanlar, bunu dini bir gelenek olarak günümüze kadar sürdürmüşlerdi.

5
1
2
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.