Tsunami hangi olaylar sonucunda meydana gelir

Tsunami hangi olaylar sonucunda meydana gelir
Tsunaminin nasıl gerçekleştiğini araştırınız, tsunami hangi olaylar sonucunda meydana gelir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tsunami tek bir dalgadan oluşmaz, bir dalgalar serisidir. Büyük bir tsunamide bu dalga serisi bir saatten uzun bir süre için devam edebilir ve bu dalgaların şiddeti ve büyüklüğünün gittikçe azalacağı garanti edilemez.

Tsunami, doğal afetlerden bir tanesidir. Çağımızda oldukça popüler bir yere sahip olan tsunami ölümcül etkilere sahiptir. Tsunami,

  • Deprem,
  • Volkanik olaylar,
  • Deniz zemininin yer değiştirmesi

sonucunda meydana gelmektedir. Bu doğrultuda yüksek dalgalar meydana gelerek yerleşim yerlerini vurmaktadır. Bu durum can kayıplarının meydana gelmesine yol açmaktadır. Su altında bulunan zemin plakalarının birbirleri ile çarpışması sonucunda deprem oluşmaktadır. Bu doğrultuda oluşan yüksek dalgalar tsunami dalgalarıdır.

90
12
63
27
9
8
81
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.