TÜBİTAK’ın yürüttüğü çalışmaların fizik biliminin gelişmesi

TÜBİTAK’ın yürüttüğü çalışmaların fizik biliminin gelişmesi
TÜBİTAK’ın yürüttüğü çalışmaların fizik biliminin gelişmesi için önemini kısaca açıklayalım.

TÜBİTAK ülkemizde bilim alanında çalışmalar yapan ve hem öğrenciler, hem endüstri çalışanları hem de öğretim görevlileri için fırsatlar açan ve onları destekleyen bir kurumdur.
TÜBİTAK fizik alanında özellikle bir çalışma yapmasa da yaptığı araştırma geliştirme çalışmaları ve öğrencileri bu konuda eğitmesiyle fizik alanındaki çalışmaları desteklemiş olmaktadır.

Bunu örneklerle açıklamak gerekirse:
1. Fizik olimpiyatları:
TÜBİTAK ülke çağında fizik olimpiyatları düzenlemektedir. Fizik alanında başarılı ve üstün yetenekli birçok öğrenci bu olimpiyatlara girerek kendilerini denemektedir. Kazananlar ise eğitim alanından, yurt dışı imkanlarına kadar birçok kazanç elde etmektedir. Bu sayede fizik alanında ileride büyük keşifler yapabilecek genç beyinler maddi ve manevi teşvik edilmektedir.
2. Araştırma Geliştirme (AR-GE) Çalışmaları
TÜBİTAK özellikle savunma sanayi ve uzay araştırmaları konusunda ARGE çalışmaları yürütmektedir. Bu ARGE çalışmaları her ne kadar endüstri amacıyla yapılsa da bilim adamları birçok yeni bilgi keşfetmektedir. Bu keşifler ise fizik alanında önemli yer edinirler ve ilerideki buluşlara ve çalışmalara ön ayak olabilirler.

Günümüzde fizik biliminin gelişmesi açısından birçok faaliyet yürütülmektedir. Enerji ve Malzeme Enstitüleri bunlardan bir tanesidir. Bu alanlarda Millî Güneş Enerjisi Santral Teknolojisi ve Yüksek Gerilim Doğru Akım Teknolojisi gibi önemli projeler yönetilmektedir.

851
224
568
83
48
47
501
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.