Tükenmeyen doğal kaynaklar hangileridir

Tükenmeyen doğal kaynaklar hangileridir
Tükenmeyen doğal kaynaklar hangileridir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kullanılarak tüketilemeyen ve madde döngüleri sayesinde kendini sürekli yenileyen kaynaklara tükenmeyen kaynaklar denilir. Bu kaynakların başında ise su, rüzgar, güneş ve dalga gelmektedir.

1- Rüzgâr, farklı basınç merkezlerinden dolayı oluşan hava hareketleridir. Özellikle yüksek ve alçak basınç merkezlerindeki farktan ortaya çıkan yatay hava hareketleri rüzgârı ortaya çıkartır. Güneşten rüzgâr enerjisi üretimi konusunda son dönemlerde büyük önem görmektedir. Rüzgârın esiş yönü ve esiş hızına göre tesis kurularak üretim gerçekleşir. Çevreye zarar vermeyen üretim şeklidir.

2- Dalga, rüzgârın esmesi sonuca denizlerde ortaya çıkan gel- git olayına dalga denilmektedir. sınırlı bir kullanım fırsatına sahip olan doğal kaynaklarındandır. Enerji üretim düzeyi bir hayli düşüktür.

3- Güneş, evlerimizde ve sanayi tesislerimizde ısıtma ve soğutma ihtiyaçlarımızı karşılarken elektrik enerjisi üretimi konusunda ve özellikle, havalandırma tesislerinde yoğun bir şekilde kullanılır. Geleceğin en sık kullanılan tüketilmeyen kaynağı olarak başı çekecek bir duruma sahiptir. Üretilen güneş enerjisi ile üretilen enerji, Çevreye zararı olmayan masrafsızdır.

4-Su, hayatımızın en önemli yaşam kaynaklarından biride sudur. Yaşam için su şarttır. Kendini yenilebilen bir kaynak olmasının yanı sıra farklı canlı türlerine ev sahipliği yapar.

204
332
33
31
34
32
118
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.