Tükenmez eş anlamlısı nedir

Tükenmez eş anlamlısı nedir
Tükenmez kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı nedir, tükenmez nedir, tükenmez TDK anlamı nedir, tükenmez kelimesi ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kelimelerin yazılışı her ne kadar farklı olsa da, aynı anlamı taşıyan kelimeler bulunuyor. Tükenmez kelimesinin yerine kullanılan kelime türleri vardır. Aynı anlamda olmaları tükenmez kelimesiyle eş anlamlı olduğunu gösteriyor.

Tükenmez kelimesi, sonsuz kelimesiyle aynı anlama sahiptir. Aynı anlamda olan tükenmez ve sonsuz kelimesi kişiler tarafından tercih edilebilir. Aynı anlamda olması birbirlerinin yerine kullanılmasını ifade ediyor. Eş anlamlı olan kelimeler herhangi bir anlam kaybı olmadan cümle içerisinde kullanılabilir.

Tükenmez kelimesinin eş anlamlısı nedir

Tükenmez kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Sonsuz

Tükenmez TDK anlamı nedir

1. sıfat Tükenmeyen, bitmeyen.
2. sıfat, mecaz Sonsuz.
3. isim Tükenmez kalem.
4. isim, halk ağzında Bir kapta ekşitilen ve alındıkça su eklenerek çoğaltılan üzüm veya üzüm, elma, armut karışımı bir içecek türü.
5. isim, halk ağzında Bir tür peynirli çorba.

Tükenmez kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • "Bu engin ruh, bu tükenmez azim, Türk milletinin varlık sebebidir." - Ruşen Eşref Ünaydın
  • "Ben bihaberim kendi tükenmez elemimden." - Yusuf Ziya Ortaç

Etiketler :
1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.