Tüm yanma tepkileri sonucunda ısı açığa çıkar mı

Tüm yanma tepkileri sonucunda ısı açığa çıkar mı
Tüm yanma tepkileri sonucunda ısı açığa çıkar mı konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Tüm yanma tepkileri sonucunda ısı açığa çıkar mı?

Ödev cevabı kısaca : Hayır, tüm yanma tepkileri sonucunda ısı açığa çıkmaz. Yanma tepkileri, genellikle ısı ve ışık enerjisi üreten exotermik tepkimelerdir, yani çevreye enerji salarlar. Bu nedenle bir şey yanarken genellikle ısınır ve ışık saçar. Ancak, yanma koşulları ve yakılan malzeme türüne bağlı olarak bazı yanma tepkimeleri soğuk veya ısı üretmeden gerçekleşebilir. Örneğin, oksijensiz bir ortamda gerçekleşen yanma tepkimeleri (anerobik yanma) sırasında ısı üretmezler ve genellikle kömür gibi katı yakıtların karbon monoksit gibi zararlı gazlar üretmelerine neden olur. Bu nedenle yanma tepkimelerinin sonucunda her zaman ısı açığa çıkmaz, ancak genellikle ısı üretirler.

25
40
17
37
38
0
33
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.