Tunceli sınavla öğrenci alacak nitelikli liseler

Tunceli sınavla öğrenci alacak nitelikli liseler
2018-2019 eğitim öğretim yılı için Tunceli'de sınavla öğrenci alacak nitelikli Liseler açıklandı, yeni Lise Kayıt Sistemine göre sınavla öğrenci alacak liseler dışında kalan liselere adrese göre yerleştirme yapılacak.

Tunceli'de Hangi Liseler Sınavla Öğrenci Alacak

Milli Eğitim Bakanlığı 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için Tunceli'de sınavla öğrenci alacak liselerin isimlerini 2018 yılı 11 Nisan tarihinde açıklandı.

Tunceli ve ilçeleri (Çemişgezek, Hozat, Mazgirt, Merkez, Nazımiye, Ovacık, Pertek, Pülümür) ilçelerinde bulunan nitelikli okulların sayısı 3. Tunceli ‘de sınavla öğrenci alacak liseler şunlar;

Tuceli'de toplam 120 öğrenci merkezi sınavla liselere yerleşecek, bunlardan 60'ı Fen Lisesi, 30'u Meslek Lisesi ve 30 öğrencide İmam Hatip Lisesine yerleşecek. Geriye kalan öğrenciler ise adrese göre okullara yerleşim yapıacak.

İlçe Okulun Adı Okulun Türü Pansiyon Durumu Kontenjan
Merkez Namık Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Var 30
Merkez Tunceli Türk Telekom Fen Lisesi Fen Lisesi Var 60
Pertek Pertek Anadolu İmam Hatip Lisesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Var (Kız/Er 30

İşte 2018-2019 dönemi Tunceli LGS yüzdelik dilimleri , okul kontenjanları ve liselerin EYP ve EDP yüzdelik dilimleri :

tunceli-nitelikli-liseler.jpg

Ortaöğretim kurumlarına yerleştirme nasıl olacak

Ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları vegeçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek.

Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak.

Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı'na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak.

Merkezi sınavı ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

SINAVSIZ GİRİLECEK OKULLAR DA BELİRLENDİ

Sınavsız yerleştirmede, ortaöğretim kayıt alanı dikkate alınacak. Her ortaokul, o alan içinde gidebileceği ortaöğretim kurumları ile eşleştirildi. Dolayısıyla da kendi evlerine en yakın ve ortaokula da en yakın okullar eşleştirildi. Bundan sonra çok daha iyi akademik çeşitliği de olan bir eğitimi verelim istiyoruz. Öğrencilerin ikametgahları, okula devam durumu, tercihleri, okul başarı puanları ve yaş kriterleri de dikkate alınarak bir yerleştirme yapılacak.

Merkezi sınavla öğrenci alacak liselerin kılavuzuna buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum