Turizm ekonomiyi nasıl etkiler ve hangi iş imkânlarını sağlar

Turizm ekonomiyi nasıl etkiler ve hangi iş imkânlarını sağlar
Turizm ekonomiyi nasıl etkiler ve hangi iş imkânlarını sağlar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Turizm sektörü ekonomi üzerinde çeşitli etkileri bulunmaktadır ve birçok iş imkanı yaratmaktadır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir: Yüksek gelir, istihdam, yeni işletmeler, bölgesel kalkınma, dış ticaret ve ülke tanıtımına katkı sağlar.

Turizm sosyal olarak önemli bir aktivitedir. Turizm halklar arasında kültürel değişimi gerçekleştiren en önemli araçlardan biridir. Farklı bölgelerden ya da farklı ülkelerden insanları bir araya getiren turizm hareketleri insanların birbirlerini daha iyi tanımalarını ve daha çok sevmelerini sağlamaktadır.

Böylece, turizm sayesinde “bölgecilik, ırkçılık, dindaşlık” gibi kavramlar ortadan kalkar ve yerini “evrensellik ve insan sevgisi” gibi kavramlara bırakır. Yani, turizmin barışa katkıda bulunduğunu söyleyebiliriz. Yılda yaklaşık bir milyar kişi seyahat ediyor ve farklı kültürleri tanıma fırsatı buluyor. Aslında, turizmin her geçen yıl hızla gelişmesi ve turist sayısının aynı oranda artması, farklı kültürlerden insanların barış içerisinde sorunsuz yaşayabilme potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.

7
6
6
5
2
4
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.