Turizmi etkileyen başlıca etmenler nelerdir

Turizmi etkileyen başlıca etmenler nelerdir
Turizmi etkileyen başlıca etmenler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yer şekilleri, iklim, turizme açık bir yer olması, Gezilecek güzel yerlerinin olması, özellikleri çok olması, en çok sevilen bir yer olması, Tarihi yerlerinin olması gibi...

Ülkemizde turizmi etkileyen doğal faktörler, coğrafi konum, yüzey şekilleri, doğal bitki örtüsü ve su kaynakları(deniz, göl ve akarsular) şeklinde sıralanabilir.

Öncelikle turizmi etkileyen faktörler doğal ve beşeri olmak üzere ikiye ayrılıyor. Türkiye’nin doğal faktörlere yapacağı herhangi bir şey yok. Kaldı ki Türkiye’nin doğal konumu, turizm için son derece elverişli. Doğal faktörler; yüzer şekilleri, ülkenin coğrafi konumu veya su kaynakları ve doğal bitki örtüsü gibi nedenlerden oluşuyor. Beşeri faktörler ise eğitim seviyesi, gelir artışı, kentleşmenin artması, organizasyondaki gelişmeler, nüfus artışı, ulaşım ve konaklama gibi nedenlerden oluşmakta.

 

6
4
37
4
5
3
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.