Turizmin görünmeyen ihracat olarak değerlendirilmesinin nedenleri

Turizmin görünmeyen ihracat olarak değerlendirilmesinin nedenleri
Turizmin görünmeyen ihracat olarak değerlendirilmesinin nedenleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çünkü turist gittiği ülkede yeme, içme, geceleme gibi ihtiyaçlarını karşılamak için para harcar ve gittiği ülkeye döviz girdisi sağlar. Herhangi bir sözleşmeye bağlanmadığından görünmez niteliği taşımaktadır. Bir ülkedeki bütün ekonomik sektörleri, etkilemektedir.

Ülkelerin kendi ülkelerinde mal üretmeleri ve ürettikleri bu malları yurt dışına belirli bir döviz karşılığında satmaları “İhracat” (dış satım) olarak adlandırılır. Bir ülkenin dış ticaret dengesini ihracat ve ithalat (dış alım) birlikte meydana getirir. 

Ülkeler, turizm faaliyetleriyle de gelir elde ederler. Ancak elde edilen bu gelir için herhangi bir üretim yapılmasına gerek yoktur. Ülkenin sahip olduğu tarihi eserler, doğal güzellikler, iklim şartları vb. faktörler ülkeye döviz girişi sağlar. Dolayısıyla yurt dışına herhangi bir mal satılmadan gelir elde edilmiş, görünmeyen ihracat gerçekleştirilmiş olur.

6
3
1
3
2
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.