Türk boyları, 1243 Kösedağ Savaşı’ndan sonra neden Batı Anadolu’ya göç etmek zorunda kalmıştır

Türk boyları, 1243 Kösedağ Savaşı’ndan sonra neden Batı Anadolu’ya göç etmek zorunda kalmıştır
Türk boyları, 1243 Kösedağ Savaşı’ndan sonra neden Batı Anadolu’ya göç etmek zorunda kalmıştır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Türk boyları, 1243 Kösedağ Savaşı’ndan sonra neden Batı Anadolu’ya göç etmek zorunda kalmıştır?

Ödev cevabı kısaca : 1243 Kösedağ Savaşı, Moğol İmparatorluğu ile Selçuklu Sultanı II. Gıyaseddin Keyhüsrev'in karşılaştığı bir savaştır. Moğol zaferi sonucunda Anadolu'da büyük bir yıkım yaşandı. Moğollar, Selçuklu İmparatorluğu'nu parçalayarak Anadolu'yu istila etti. Bu istilalar sonucunda Anadolu'daki Türk boyları, batıya doğru göç etmek zorunda kaldılar. Selçuklu İmparatorluğu'nun yıkılması ve Moğol istilaları, Türk boylarının Batı Anadolu'ya göç etmelerinin temel nedenlerindendir. Bu göçlerle birlikte Türkmen boyları, Batı Anadolu'da yerleşip yerel yönetimleri ele geçirerek Türk siyasi birliğinin sağlanmasına katkıda bulunmuşlardır.

58
50
50
50
50
49
50
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.