Türk devletlerinde devletin temeli niçin hukuk üzerine kurulmuş olabilir

Türk devletlerinde devletin temeli niçin hukuk üzerine kurulmuş olabilir
Türk devletlerinde devletin temeli niçin hukuk üzerine kurulmuş olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Halkın kendisini güvende hissetmesi, adaletli bir yönetime halkın saygı duyacağı ve itaat edeceği, adaletin kişisel çıkarları önleyeceği, adaletin devletin başındakileri sorumluluk yükleyeceği, halkın huzur içinde hayatından endişe duymayarak yaşayacağı için Türk Devletlerinde devletin temeli hukuk üzerine kurulmuştur.

Türk Töresi şu dört ana olguya dayanmaktadır: Könilik (Adalet), Tüzlük ( Eşitlik ), Uzluk (İyilik-faydalılık ), Kişilik ( İnsanlık ve hoşgörü). Türk Töre’si Türk’ün binlerce yıllık bilgeliğinin yansımasıdır. 

Türkler yapısı gereği savaşçı bir toplumdur. Savaşçı bir toplumun, bu kadar çok fetih yapıp, huzuru sağlaması hukuk üzerine kurulan bir devlet temeli ile gerçekleşebilirdi. Halkın kendini güvende hissetmesi, adaletli bir yönetime ve karar mekanizmasına sahip olmak halkın üzerinde ki güven duygusunu daha da güçlendirirdi. Türk töresi dört ana olguya dayanır.

  • Adalet
  • Eşitlik
  • İyilik-faydalık
  • İnsanlık ve Hoşgörü

Türk töresi, binlerce yıldır gelen bilgeliğin yansımasıdır.

1
1
4
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.