Türk Dil Kurumunun başkanı siz olsaydınız dilin doğru kullanımı, sözlük ve yazım kılavuzunun daha yaygın kullanımı

Türk Dil Kurumunun başkanı siz olsaydınız dilin doğru kullanımı, sözlük ve yazım kılavuzunun daha yaygın kullanımı
Türk Dil Kurumunun başkanı siz olsaydınız dilin doğru kullanımı, sözlük ve yazım kılavuzunun daha yaygın kullanımı, ana dil bilincinin geliştirilmesi gibi konularda nasıl bir çalışma yürütürdünüz

Öncelikle zorunlu örgün eğitimin başladığı ilk evreden itibaren ders kitapları gibi sözlük kullanımında zorunlu olması için milli eğitim bakanlığı ile bir işbirliği içerisinde girerdim. Kolay taşınabilir cep sözcükleri aracılığı ile her yaş ve her döneme uygun kelime dağarcığını öğrenciye ve bireylere verilmesini sağlardım. Bugün var olan Türk Dil Kurumu verilerinin internet üzerinden kullanıcıya açılması ve paylaşılması işlemini ben de bizzat gerçekleştirirdim. Kelimelerin doğru ve yanlış kullanımları içerisinde oluşturulan bir karşılaştırma metodunun reklam yöntemleri yani billboardlar üzerinden, televizyon, radyo, internet aracılığıyla bireylere iletilmesini sağlardım.

Meslek içi eğitimler kapsamında sözlük ve kelime dağarcığı eğitiminin öğretici kişilere verilmesini sağlardım. Nasıl ki çocuklar söylenileni değil gördüklerini uygularlar insanda aynı tepkiyi durumlar karşısında göstermektedir yüzden bireyin merak etmesi, kelimeyi doğru kullanması anlam bilgisi için çabalaması benim örnek teşkil etmem ile de teşvik edilecek bir eylemdir. Ben de bunun bilincinde olarak konuşmama ve kelime dağarcığıma dikkat ederdim.

4
3
4
2
3
5
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.