Türk dili, Türk milletinin kalbidir, beynidir sözünden anladıklarınız

Türk dili, Türk milletinin kalbidir, beynidir sözünden anladıklarınız
Atatürk’ün Türk dili, Türk milletinin kalbidir, beynidir sözünden anladıklarınız konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Atatürk "Türk dili, Türk milletinin kalbidir, beynidir." sözleriyle Türk dilinin önemini vurgulamıştır. Bu sözden ulu önderin Türkçeye çok önem verdiğini anlayabiliriz. Çünkü Türk dilini adeta kalp ve beyin gibi yaşamsal ve vazgeçilmez olarak görmüştür.

İnsanın en önemli organları beyni ve kalbidir. İnsan beyni ile karar verir. Sorunlara çözüm bulur. Kalbi ile sever, hisseder. Yani kalp hisseder, beyin ise mantıklı kararlar almamızı sağlar. Bir milletin dili ise o milletin en önemli varlığıdır. Çünkü bir toplum dili ile millet olur. birlikte yaşar. Dil bir millet için kalp ve beyin kadar önemlidir. Çünkü millet dili ile hisseder, dili ile düşünür araştırır, keşfeder.

Bu yüzden Türk dili, Türk millerinin kalbidir, beynidir.

  • Biliriz ki kalp ve beyin olmadan insan yasayamaz ve bu organlar vücudumuzun en önemli organlarıdır.
  • Bu nedenle, Atatürk Türk dilini ayni bir kalp ve beyin gibi kişiyi yasamda tutan unsur olarak görmüş, Türk dilinin varlığının gerekli olduğunun altını çizmiştir.
  • Kişilerin Türkçeye sahip çıkması, Türk dilini olabildiğince bilim dili haline getirmesi, bilim çalışmalarında Türk dilinin kullanılması çalışmalarına önem vermeleri gerekir. Ulu önder Türkçenin her zaman bir bilim dili olarak kullanılmasını istemişti. Türkçeyi geliştiren çalışmalar yapmış, kitap yazmış, alfabe getirmiş, Türk Dil Kurumu'nu kurmuştur.
  • Atatürk yüzlerce isinin arasından Türk diline bu denli önem vermiş ve çalışmalar yapmıştır. Bu çalışmaların devamının gerekli olduğunu, Türk dili olmadan Türkiye'nin varlığını sürdüremeyeceğini, bir ülke için dilin önemini dilimizi kalp ve beyine benzeterek söylemiştir.

661
430
430
106
37
49
738
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.