Türk İslam dünyasının liderliği hangi olayla Büyük Selçuklulara geçmiştir

Türk İslam dünyasının liderliği hangi olayla Büyük Selçuklulara geçmiştir
Türk İslam dünyasının liderliği hangi olayla Büyük Selçuklulara geçmiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türk – İslam dünyasında siyasi, askeri ve sosyal değişiklikler devletlerin hamleleri doğrultusunda değişmeye ve gelişmeye başlamıştır. Selçuklular ve Abbasiler, aynı dönemin devletleri olarak siyasi, askeri, ticari ilişkiler kurmuşlardır.

Abbasiler, Büveyhoğulları ile siyasi sorunlar yaşamaya başlamıştır. Bunun üzerine Selçuklulardan yardım istemişlerdir. Selçuklular Bağdat Seferi yaparak, Büveyhoğulları sorununa son vermiştir. Bu olay sayesinde Selçuklular Türk – İslam dünyasının koruyuculuğunu üstlenerek lider ülke olma pozisyonuna girmişlerdir.

Selçukluların, İslam dünyasında siyasi bir önder güç olması devletin daha da güçlenmesine, büyümesine neden olmuştur. Bütün dünyanın saygısını kazanmayı da başarmışlardır. Selçuklular, dönemin en önemli güçlerinden biri olmuştur.

115
40
35
10
10
20
65
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.