Türk kültürüne ait destanın, UNESCO tarafından kültür mirası listesine alınması neden önemlidir

Türk kültürüne ait destanın, UNESCO tarafından kültür mirası listesine alınması neden önemlidir
Türk kültüne ait destanın, UNESCO tarafından kültür mirası listesine alınması neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türk Destanı ‘‘Dede Korkut’’ UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası Temsilî Listesi’ne oy birliğiyle kabul edildi.

“Dede Qorqud/ Korkyt Ata/ Dede Korkut Mirası: Destan, Masal ve Müzik” çok uluslu dosyası, UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası Temsilî Listesi’ne oy birliğiyle kabul edildi. Türk dünyasının yüzlerce yıllık kültürel kimliğinin taşıyıcısı ve ortak mirası olan Dede Korkut etrafında şekillenen destan, masal ve müzik geleneği, Türkiye’nin başta kuzeydoğusu olmak üzere ülke genelinde yaşatılıyor.

Dede Korkut kültürünü oluşturan destan, masal ve müzik içindeki dilden dile, kuşaktan kuşağa aktarılan değerler, Türkiye’nin kültürel belleğinde canlılığını koruyor. Geçmişle bugün arasındaki kültürel bağın güçlenmesine, kültürel devamlılığın, aidiyet ve kimlik anlayışının geleceğe taşınmasına katkıda bulunuyor.

151
69
76
40
113
36
247
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.